Hanen oudercursus

De Hanen oudercursus is een gezinsgerichte cursus voor groepen ouders met jonge kinderen met communicatieve ontwikkelingsproblemen. Door een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele begeleidingsgesprekken met gebruik van video-opname en feedback, helpt de Hanen oudercursus om ouders te leren hoe dagelijkse situaties gecreƫerd en benut kunnen worden om de communicatieve ontwikkeling en de taalverwerving van hun kind te stimuleren.

Voor wie is de Hanen oudercursus geschikt?

De Hanen oudercursus is aanbevolen voor ouders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 6 jaar met communicatieproblemen, al dan niet geassocieerd met andere ontwikkelingsproblemen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

– Uw kind praat nog niet of in maximaal 2- tot 3- woordzinnen;

– Uw kind heeft een ontwikkelingsleeftijd van 2 tot 5 jaar;

– Uw kind neemt weinig initiatief tot praten of communiceren;

– U wilt zelf graag een actieve bijdrage leveren aan de taalontwikkeling van uw kind.

Inhoud Hanen oudercursus

De cursus bestaat uit 6 tot 8 groepsbijeenkomsten en 3 individuele huisbezoeken.

Deze individuele huisbezoeken worden gehouden na elke 2 of 3 groepsbijeenkomsten. Tijdens deze bezoeken wordt een video-opname gemaakt van de ouder in interactie met het kind. Op dat moment oefent de ouder wat hij geleerd heeft tijdens de groepsbijeenkomsten. Direct na de opname wordt de opname samen met de logopedist bekeken en wordt er feedback gegeven. Ouders die al aan de cursus hebben deelgenomen geven aan dat het terugkijken naar zichzelf en hun kind de beste manier is om te leren.

Kosten

De Hanen oudercursus wordt door de ziektekostenverzekering volledig vergoed.

Aanmelden voor de Hanen oudercursus

Logopedie Drenthe organiseert op diverse dagen in het jaar een Hanen Oudercursus. Houd onze nieuws- of Facebookpagina in de gaten. Wilt u zich alvast aanmelden voor de cursus of wilt u meer informatie ontvangen? Stuur een email naar: info@logopediedrenthe.nl

Nienke Geuzinge is Hanen – gecertificeerd.