Stem

Stemklachten

Je stem is erg belangrijk voor je. Eigenlijk merk je dat pas echt als er iets aan schort. Sta je voor de klas en heb je halverwege de dag al bijna geen stem meer? Geef je vaak presentaties of zing je graag of merk je dat je vaak last hebt van je stem, hoest en je stem schraapt?

Wij kunnen je helpen je stem te verbeteren en samen met jou aan werken dat de stem aan het eind van de dag nog goed geluid geeft. Wij geven advies en training zodat je beter om kunt gaan met je stem, kan herkennen waar het mis ging en leren je aan te passen wat gezond is voor je stem.

Zangles & Vocal coaching

In samenwerking met NEO Vox (zangafdeling van NEO Music) kun je bij ons terecht voor zangles en vocalcoaching.

Een APK voor de stem, zangtechnische hulp, een strottenhoofdmassage, hulp bij het voorbereiden van een auditie, studiowerk of backstage stem- ondersteuning.

Gelukkig kun je je stem trainen dat deze overkomt zoals jij dat zou willen. Denk hierbij aan het trainen van: volume, articulatie, intonatie, klankkleur, dialecten, snelheid van spreken en meer! We gaan zijn met regelmaat te vinden in de studio maar komen ook op locatie om je te ondersteunen daar waar nodig!

Manuele larynxfacilitatie

Manuele Larynxfacilitatie wordt ook wel een strottenhoofdmassae genoemd. Dit is een techniek om alle spieren in de keel, hals, nek en schouders los te masseren en te stretchen.

Het doel van een strottenhoofdmassage is het vrij maken van het strottenhoofd/het keelgebied. De spieren in het keel-, hals-, nek- en schoudergebied worden door de massage meer tot ontspanning gebracht waardoor de spierfunctie verbetert en het praten en zingen makkelijker zal zijn.

Ja ik wil graag een afspraak maken! 

Maak hier je afspraak

LAX VOX®

LAX VOX® wordt ook wel bubbelen genoemd. Je hebt het misschien al eens gezien bij artiesten op de televisie.

Het bubbelen wordt toegepast tijdens de behandelingen van de spreek- en de zangstem.

Adem & hyperventilatie

Ademen gaat over het algemeen vanzelf. Het is een proces waar we niet zoveel bij stil hoeven te staan, totdat er ergens iets in de adembeweging niet meer goed voelt.

Wij proberen samen met jou het natuurlijke adempatroon weer meer in balans te krijgen zodat je tijdens het spreken en andere lichamelijke inspanning een betere adempositie, ademverdeling, adembeheersing en adem-stemkoppeling hebt.

Stem in transitie

Ben je in transitie en wil je je stem meer tot je kern laten komen? Dat kan!

Wij gaan met je mee op zoek naar de stem die bij jou past. Tijdens het stemtraject ga je jouw stem laten ontplooien en ga je leren hoe je de stem kunt sturen en kunt aanpassen naar jouw wensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhogen of verlagen van de toonhoogte en het warmer of meer scherp laten klinken van jouw stem.

Zangles

Kosten

De kosten van zangles (NEO Vox) of coaching zijn per 2024
€ 25,00 – half uur
€50,00 – heel uur

€15,00 proefles (half uur)

Is er een medische indicatie mbt stemklachten (dus met een verwijzing van een arts of specialist)? Dan wordt logopedie vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Kijk hier voor meer informatie en check je polisvoorwaarden. 

Vergoeding Logopedie Stem
Logopedie of NEO Vox

Locaties

Voor de stembehandelingen, zangles of vocal coaching kun je terecht op onze locaties in Bovensmilde (NEO Music) en in Emmen (Angelslo).